OVER

Marcel de Graaff

Niet gebonden lid van het Europees Parlement

Marcel de Graaff is een Nederlandse politicus die bekend staat om zijn strijd voor het herwinnen van onze vrijheid. Hij is vaak te zien in debatten en media-optredens waarin hij zijn standpunten verdedigt en commentaar levert op actuele politieke onderwerpen.

Marcel in de politiek

Ik begon mijn carrière als politicus in de Eerste Kamer als lid van de Partij voor de Vrijheid (PVV) van 2011 tot en met 2014. Van 2012-2014 was ik Fractievoorzitter van deze PVV-Eerste Kamerfractie.

In 2014 maakte ik de overstap naar Brussel en was ik (evenals in 2019) lijsttrekker van de PVV bij de Europese verkiezingen.

Het Coronabedrog en het Coronabeleid bleek echter een splijtzwam tussen mij en de PVV. Omdat de PVV openlijk voorstander was voor de experimentele coronavaccins en opriep tot vaccinatie, besloot ik in de 2022 de overstap te maken naar Forum voor Democratie (FVD).



Ik zag dat FVD het grote plaatje doorziet en als enige politieke partij waarschuwde voor de gevaren en bijwerkingen van de covid-vaccins en WEF agenda. Het gaat bij FVD echt om de mensen en een betere toekomst en dat is de reden dat ik me hierbij heb aangesloten.

In het Europees parlement maak ik me sterk voor een stopzetting van de verdere uitbreiding van de EU en meer soevereiniteit voor Nederland.

We willen de grenzen dicht voor de ongebreidelde immigratiestroom en stoppen met miljarden euro’s aan EU afdrachten voor klimaatonzin zoals de Green deal, covid noodfondsen, ontwikkelingshulp en ga zo maar door. Omdat te bereiken moeten we uit de EU stappen.

Alle politieke leugens en corruptie moeten ontmaskerd worden. Het tij moet worden gekeerd. Voor het echt te laat is. Voor ons en onze kinderen. En daar zet ik me elke dag voor in.

Bekijk Marcel’s verhaal in 2 minuten

Marcel privé 

Ik ben een katholieke Rotterdammer uit een ondernemersgezin, waarin eerlijkheid en hard werken de boventoon voerden.

Na het gymnasium ging ik theologie studeren aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Ik hoopte te ontdekken waar het nu echt in het leven over moet gaan. Dat bleek voor mij te gaan over medemensen en over naastenliefde.

Toen ik deze studie had afgerond, ging ik aan de slag in het bedrijfsleven, waar ik verantwoordelijk werd voor het leiden van steeds grotere projecten. Uiteindelijk werd ik bij KPN eindverantwoordelijke voor het perfect functioneren van alarmnummer 1-1-2.


Jaren daarvoor viel de Berlijnse muur en daarmee leek het doek gevallen voor alle op het socialisme gebaseerde experimenten. Het moest nu toch iedereen duidelijk zijn dat dit soort ideëen landen naar de bliksem helpen.

Helaas bleek uit de linkse moord op Pim Fortuin dat deze ideologie nog steeds bezig was om ook in Nederland aan de macht te komen.

Dit was voor mij (letterlijk) het waarschuwingsschot om politiek actief te worden. Er moest iets gebeuren. Dit moet stoppen.

Eenmaal in de nationale politiek beland, zag ik met eigen ogen de verloedering van de democratie, hoe debatten slechts toneelstukjes voor de bühne zijn. De regering zit vol met lieden die kiezen voor het pluche en niet voor de mensen en de meeste kamerleden zijn meelopers en vazallen die uitvoeren wat achter gesloten deuren bekokstooft is.

Ik geloof dat het anders kan en dat het anders moet omdat we anders hard opweg gaan naar een socialistische dictatuur.

De enige manier waarop wie hier echt verandering in kunnen brengen is door niet te stemmen op de gevestigde orde die kapot maakt waar onze ouders en grootouders voor gevochten hebben. Door onze stem te laten horen en aan te geven dat de maat vol is.

En als Europarlementariër doe ik dat namens FVD voor onze kiezer.